Nasveti

Nasveti
Nasveti o vzdrževanju in obnovi dvoslojnega gotovega parketa.

Vzdrževanje dvoslojnega gotovega parketa (oljenega) 

http://www.youtube.com/watch?v=mvfzcVr_xfk
 

Obnova poškodovanega gotovega parketa (oljenega)

http://www.youtube.com/watch?v=eFhke6lcl14
 

Ali je parket primeren za talno gretje?

Za talno gretje je priporočljiv dvoslojni gotovi parket, ki se lepi na estrih oz. na pripravljeno podlago. Debelina parketa je med 12-14mm, odvisna pa je od velikosti posameznih desk. Večja kot je deska, debelejši je parket. 

 

Ali je oljen parket primeren za uporabo?

Oljen parket je bolj topel in na dotik naraven. Morebitne poškodbe se enostavneje sanirajo, z negovalnimi sredstvi za oljene parkete mu podaljšujete življenjsko dobo. 

 

Kako čistimo oljen parket?

Oljen parket redno očistimo z metlo ali sesalcem.  Ko je potrebno čiščenje z vodo dodamo čistilo Wasc and Care za oljene parkete, krpo dobro ožememo ter obrišemo tla.

 

Kako odstraniti trdovratne madeže iz oljenega parketa, brez da bi poškodovali parket?

Trdovratne madeže odstranite z čistilom Liquid Wax tako, da čistilo nanesete direktno na madež, pustite 5 minut in nato obrišete. V kolikor so še vidni ostanki madeža postopek ponovite. 


Kdaj je potrebno oljen parket ponovno naoljiti?

Parket je potrebno ponovno oljiti, ko so vidne sledi obrabe. Pogostost oljenja je pogojena z uporabo in kulturo bivanja. Bolj obremenjene prostore (kuhinja, dnevni prostor, hodnik) je potrebno ponovno oljiti nekje na 2 leti, med tem ko spalne prostori na 5 let. Oljen parket lahko oljite tudi pogosteje saj ga boste s ponovnim oljenjem osvežili in naredili odpornejšega na poškodbe in madeže. Oljenje lahko izvede stranka sama.