Klasični parket je vzdržljiv več generacij, saj ga lahko večkrat obnavljamo in se povrne naravna lepota lesa. Klasični parket vgrajujemo z lepljenjem na pripravljeno podlago, pri polaganju parketa pa lahko naredimo različne vzorce - ribjo kost, kocko ali ga preprosto ravno položimo.

Klasični parket

 

Parket je iz masivnega lesa v debelini 10, 15 ali 21mm in se ponaša z zelo dobro zvočno in toplotno izolacijo. Njegova nega je enostavna in zagotavlja dolgoročno lepoto in obstojnost vaših tal. Parket se lahko lakira ali olji, da se zaščiti pred umazanijo, vlago ter poškodbami, prav tako pa daje zaščitni sloj lepši videz vašemu parketu.


Obstojnost klasičnega parketa

Parketi iz naše ponudbe so med sabo nekje enako obstojni. Razlika je v tem, kolikokrat lahko katerega obnavljamo. Debelejše parkete lahko večkrat brusimo in nato lakiramo ali oljimo. Z brušenjem parket izgublja na debelini zato se za parket, ki bo ostal v hiši več generacij priporoča debelejšega.

 

Montaža parketa po preverjeni in precizni metodi

Za vsak parket je potrebno najprej izmeriti vlago v estrihu. Nato se pripravi tlak za polaganje parketa in sicer se lahko brusi ali naredi izravnava tlaka z izravnalno maso. Prav tako se estrih premaže z emulzijo, da se naredi večja oprijemljivost med estrihom in lepilom.


Lepilo se s posebno lopatico namaže po estrihu na katerega lepimo parketne dešcice. Položen parket je potrebno kitati, brusiti ter na koncu še lakirati ali oljiti. Večina masivnih parketov se lakira, za tiste, ki pa uživajo v bolj naravnih metodah, pa je na voljo oljenje, ki pa sicer potrebuje več vzdrževanja v prihodnosti.


Dimenzije

Dimenzije klasičnega parketa so različne; dolžine od 300-600mm, širine od 50-70mm ter debelina 21mm


Kje jih lahko polagamo

Klasični parket je primeren za vse prostore; stanovanjske, poslovne, telovadnice. Pozorni moramo biti na talno gretje, saj je parket zaradi svoje debeline neprimeren za polaganje na talno gretje.


Gotovi klasični parket

Parket je sestavljen iz dveh slojev. Podloga je vezana plošča breza, zgoraj je nalimek hrast debeline 4mm. Parket je krtačen in oljen. Ima rahlo zaobljene robove, narejen je na utor-pero in se lepi.


Je narejen za tla, ki so talno ogrevana. Ima dobro zvočno in toplotno izolacijo. Redno vzdrževan parket ima lahko zelo dolgo življenjsko dobo saj lahko vse poškodbe stranka sama popravlja na posamezni deski. Zato ne potrebuje mojstra za popravilo in ni potrebno sanirati celotnega prostora, kot bi to bilo potrebno sicer.